Vybíráme naviják 12V do lesa – na čtyřkolku

Jestli patříte k těm, kdo s chutí vyráží do terénu se svou čtyřkolkou, tak právě vám je určen následující článek. Čtyřkolka je úžasná zábava, ale mnohdy svého majitele dokáže dostat do prekérní situace. Třeba takovým zapadnutím v lese… Řešením je naviják 12 V do lesa, který je při extrémních radovánkách na čtyřkolce nenahraditelným společníkem. Naviják na čtyřkolku by měl být dostatečně silný, přitom ale lehký a dobře skladný. Velmi důležitým parametrem je tažná síla – ta by měla být dosti vysoká na to, aby vyprostila reálnou hmotnost čtyřkolky, tedy samotnou hmotnost doplněnou o pohonné hmoty, kapaliny, náklad apod., a to i přes případné překážky. Běžně se doporučuje tažná síla o 50% až 75% vyšší, než je reálná hmotnost vozidla. Oblast, v níž musíme být velmi obezřetní, se týká neověřených značek navijáků. V posledních letech se na našem trhu tyto často objevují a bohužel nízká bývá nejen cena, ale také kvalita. Obecně můžeme říci, že od ověřených, byť dražších značek, lze očekávat vyšší výkonnost, delší životnost a zároveň také dostupnost náhradních dílů. Zárukou kvality je například firma ComeUp, která na trhu působí již od roku 1975.

Naviják 12V do lesa – ComeUp Cub 2, cena 5.445 Kč

Pro čtyřkolky a sportovní vyžití je přesně určen tento typ elektrického navijáku. Díky kompaktním rozměrům 283 x 170 x 116 mm a nízké hmotnosti 6,5 kg jej snadno přibalíte na své adrenalinové výlety s sebou. Poslouží vám při manipulaci s jakýmkoliv předmětem do 907 kg, součástí je pozinkované lano o délce 15,2 m.

Zjistit více

Naviják 12V do lesa – ComeUp Cub 3, cena 7.006 Kč

Manipulaci s hmotností až do 1361 kg zvládá elektrický naviják ComeUp Cub 3. Stejně jako předchozí typ je dodáván s pozinkovaným, 15,2 m dlouhým lanem, jeho rozměry jsou pak nepatrně větší – 325,5 x 179,9 x 120 mm a 8,2 kg.

Naviják 12V do lesa – ComeUp Cub 4, cena 9.910 Kč

A pakliže bývá vaše dovádění na čtyřkolce extrémnějšího charakteru, sáhnout byste měli po tomto typu navijáku. Byl speciálně vyvinut do těch nejnáročnějších zimních i letních podmínek, je určen k manipulaci s jakýmkoli předmětem do 1814 kg, přičemž jeho rozměry 369,5 x 179,9 x 120 mm a váha 8,9 kg z něj činí stále ještě kompaktního společníka.

Všechny typy uvedených navijáků nabízí komfortní manipulaci a údržbu. Napájeny jsou pomocí akumulátoru vozidla, na kterém je elektrický lanový naviják nainstalován. Ovládá se standardně ručně z řídítek čtyřkolky, můžete si jej ale dovybavit radiovým ovládáním. Vaši spokojenost zaručí masivní konstrukce, kterou tvoří třístupňová planetová převodovka a dynamická mechanická zátěžová brzda – ta spolu s vodotěsným permanentním magnetickým motorem zajišťuje 100% brzdění. Každý uvedený naviják 12V do lesa včetně detailní specifikace naleznete na e-shopu www.seal-navijaky.cz. Pokud tedy zvažujete koupi navijáku, je velmi vhodné nechat si poradit od zkušených odborníků. S důvěrou se můžete obrátit na podporu tohoto výše zmíněného prodejce, a to na e-mailu seal@seal-navijaky.cz nebo telefonu 602 520 086. Nejenže Vám pomohou se samotným výběrem zařízení, ale rádi Vám vysvětlí veškeré parametry.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *