Dostupné značkové autonavijaky

Tématem dnešního článku jsou dostupné značkové autonavijaky. Tato zařízení jsou vhodná pro všechny uživatele, kteří chtějí mít na svých cestách jistotu. S elektrickými lanovými autonavijaky už nikdy nebudete muset mít obavy z nepřízní počasí. Nezastaví vás nánosy bláta ani sněhové vánice. Dříve, než se však ze svého pomocníka v nesnázích budete moci spokojeně radovat, doporučujeme nepodcenit jeho výběr.

Autonavijaky a jejich nejznámější výrobci

V poslední době se na českém trhu objevuje mnoho neověřených značek navijáků, jejichž autonavijaky sice slibují záruku kvality a nejnižší ceny, ale výkony jednotlivých produktů neznámých distributorů této charakteristice rozhodně neodpovídají. Proto je důležité se zaměřit spíše na spolehlivé výrobce a firmy s dlouholetou tradicí. Nikdy není na škodu se před koupí samotného navijáku zaměřit na recenze od spokojených či nespokojených zákazníků. Jedna z nejznámějších značek elektrických navijáků je kupříkladu značka ComeUp, pocházející z Taiwanu. V jejich sortimentu, kromě autonavijáků, naleznete také široké spektrum ATV navijáků pro čtyřkolky, takzvaných „hobby“ navijáků a nebo navijáky 230V, uzpůsobené do dílen a garáží. Kromě elektrických lanových navijáků se specializují také na výrobu a distribuci hydraulických navijáků pro průmyslové využití. Další společnost, se kterou se na trhu můžete setkat, nese název Ramsey Winch. Výrobky této značky jsou taktéž velmi rozmanité a podle svých potřeb si vybere téměř každý. Firma Superwinch je poslední, která stojí za zmínku v tomto přehledu. Mezi její hlavní specializaci patří takzvané „hobby“ navijáky. Ty je možné využívat při manipulaci se zahradní technikou nebo třeba při nakládání lodí a přívěsů.

Zjistit více

Nejoblíbenější autonavijaky a jejich parametry

Nyní už přejdeme k dnešnímu tématu. Tím jsou dostupné značkové autonavijaky za přijatelné ceny. Na následujících řádcích si představíme několik zástupců od výše zmíněných značek a porovnáme jejich parametry. Ještě předtím je však důležité zmínit, na co se před koupí elektrického navijáku zaměřit. V první řadě je to napětí elektromotoru, na kterém jsou autonavijaky závislé. Napětí může být buď 12 V (tyto autonavijaky jsou využívány u osobních a terénních automobilů) nebo 24 V (vhodné pro nákladní a hasičská vozidla). Další základní parametr, který de facto rozhoduje o výkonu autonavijáku, je jeho tažná síla. Aby byly autonavijaky schopny vozidlo vyprostit, doporučuje se tažná síla 1,25 – 1,5 krát vyšší, než je celková hmotnost automobilu i s nákladem. Teď už však ke konkrétním zástupcům.

Naviják Ramsey Winch, typ RE 8000

Jako první model jsme pro srovnání zvolili naviják od společnosti Ramsey Winch, typ RE 8000. Na trhu jej seženete za 31 448 korun, přičemž se na něj vztahuje dvouletá záruka. Disponuje tažnou silou 3620 kilogramů, což je s přihlédnutím k jeho rozměrům doopravdy chvályhodné. Díky kvalitní šnekové převodovce je také hojně využívaný hasičskými záchrannými sbory – tento naviják je opravdu zárukou kvalitního a dlouhodobého výkonu.

Autonavijaky ComeUp, typ DV-12 a typ Rhino 8

Dalším modelem, který jsme se rozhodli zde uvést, je elektrický lanový naviják ComeUp, typ DV-12, jehož cena činí 33 747 korun. Výhodou tohoto zařízení je například uzavřený stykač s ochranou proti vodě nebo kabelové ovládání s LED indikátorem. Disponuje tažnou silou 5443 kilogramů, proto je naviják tolik oblíben také u majitelů větších SUV automobilů. Součástí dodávky obdržíte 38 metrů dlouhé pozinkované lano o průměru 9,5 mm, tudíž se již nadále nemusíte zaobírat jeho výběrem a následným dokupováním. Také poslední navijáky z tohoto přehledu, typ Rhino 8, patří mezi vyprošťovací autonavijaky. Jeho sympatická tažná síla o hodnotě 3560 kilogramu jej činí jedním z nejprodávanějších lanových navijáků značky ComeUp. Nezpochybnitelnou výhodou, kterou tento autonaviják nabízí, je také vodotěsné kabelové ovládání s LED indikátorem. Díky němu se nemusíte bát, že nedopatřením dojde k přehřátí elektromotoru. Naviják navíc splňuje požadavky nové normy ČSN EN 14492-1. Na závěr už je třeba jen dodat, že pokud si nadále nevíte rady s výběrem vhodného navijáku nebo hledáte odpověď na své dotazy, neváhejte se obrátit se na infolinku 602 520 086. Naši odborníci vám rádi ochotně poradí.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *