Kupujeme elektrický naviják 12V v Olomouci

Elektrický naviják 12V je velmi užitečná věc a může se hodit i ve městě jako je Olomouc. Není se čeho bát – dá se zde bez potíží pořídit a v dnešním článku vám poradíme kde. K tomu si povíme něco málo k jeho použití, abyste při pořizování měli alespoň základní informace o tom, na co si dát pozor a co od navijáku očekávat. Je totiž důležité, abyste se na svůj naviják mohli spolehnout, i když vyjedete za Olomouc, případně za jakékoliv jiné město.

Účel použití navijáku

Elektrický naviják 12V je určen pro zapojení v osobních či užitkových vozech a spektrum jeho typů je velmi široké – nalezneme zde navijáky pro tzvn. hobby použití (myslivost, dovolená s karavanem nebo třeba tažení lodě, které v Olomouci využívají vodáci k přiblížení se k dobře sjízdné Moravě), navijáky pro offroad nadšence, ale také navijáky určené pro vozidla odtahových služeb nebo pro zásahové hasičské vozy. Před samotným pořízením je proto důležité si promyslet, za jakým účelem elektrický naviják 12V pořizujeme a jak často jej budeme používat. Podle těchto hledisek vybereme nejvhodnější typ i potřebnou kvalitu zařízení.

Elektrický naviják 12V – ověřte si spolehlivost výrobce

Obezřetní musíme být především v oblasti neověřených značek navijáků, které se v posledních letech na našem trhu často objevují. Nízká totiž může být nejen jejich cena, ale také kvalita. Před samotnou koupí je proto velmi důležité si o výrobci zjistit dostupné informace. Obecně lze říci, že od ověřených, byť dražších značek, lze očekávat vyšší výkonnost a zároveň také delší životnost a dostupnost náhradních dílů.

Zjistit více

Tažná síla

Velmi důležitým parametrem je tažná síla – ta by měla být dost vysoká na to, aby vyprostila reálnou hmotnost vozidla, tedy samotnou hmotnost doplněnou o pohonné hmoty, kapaliny, náklad apod., a to i přes případné překážky. Běžně se doporučuje, aby elektrický naviják 12V disponoval tažnou silou o 25% vyšší, než je reálná hmotnost vozidla, jedině tak máte jistotu, že se i v přírodě za Olomoucí dokážete vyprostit pouhou svépomocí. Myslet je dále potřeba také na to, že se při používání elektrického navijáku musí dbát na dodržování kratších intervalů práce kvůli ochraně elektromotoru, pro extrémní zátěž a nepřetržitý provoz jsou určeny navijáky hydraulické.

Olomouc – kde pořídit elektrický naviják 12V

Elektrický naviják 12V v mnoha různých provedeních seženete na e-shopu www.seal-navijaky.cz, jehož sídelním městem je Olomouc. Před samotnou koupí navijáku je rozhodně na místě, nechat si poradit od zkušených odborníků, využít můžete podporu právě zmíněného prodejce. Obrátit se na ně můžete prostřednictvím e-mailu seal@seal-navijaky.cz nebo telefonu 602 520 086, pomohou vám jak se samotným výběrem zařízení, tak s vysvětlením všech parametrů.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *