Navyják na čtyřkolku

Dnes si povíme něco více na velmi oblíbené téma – elektrický navyják na čtyřkolku. Mysleli jste opravdu navyják nebo naviják? Ve slovníku byste slovo „navyják“ asi nenalezli a pravidla českého pravopisu by s vámi také nesouhlasila, my jsme se vám pro dnešek přesto rozhodli vyhovět. Rozhodujete se tedy nad koupí praktického navyjáku na čtyřkolku, ale nevíte si rady? Pokračujte ve čtení a my vám garantujeme, že se dozvíte spoustu praktických informací.

Jaké parametry by měl navyják na čtyřkolky splňovat

Milovníci adrenalinových vyjížděk si libují v atraktivním terénu. Často se však může stát, že čtyřkolka v bahnité kaluži uvízne a východisko je v nedohlednu. Právě proto si v současné době čím dál tím více uživatelů čtyřkolek pořizuje elektrický navyják. Stačí jen nalézt vhodný strom v okolí, za který je možný zaháknout lano, spustit chod a navyják už veškerou práci odvede za vás. Jak tedy vybrat ten správný? První parametr, na který je dobré se zaměřit, je tažná síla. Ta by měla velkou částí přesahovat celkovou hmotnost vozidla. Je třeba brát v potaz nejenom hmotnost samotné čtyřkolky, ale také nákladu a popřípadě osob, které budou spolu s vozidlem vyprošťovány. Většinou se tažná síla navyjáků na čtyřkolky pohybuje od 350 do 1800 kilogramů. Vyplatí se vědět, že čím je terén náročnější a obsahuje více překážek, tím výkonnější by měl váš navyják být. Proto je důležité vybírat navyják zodpovědně a s rozvahou. Od elektrických navyjáků na čtyřkolky se očekávají skladné rozměry, nízká hmotnost a dostačující výkon. Co se jeho hmotnosti týče, neměla by nijak zásadně ovlivnit chod samotné čtyřkolky a řidič by jeho náklad neměl takřka pocítit. Naštěstí výrobci ATV navyjáků své produkty neustále inovují, aby jejich uživatelům mohly vhodně sloužit.

Zjistit více

Kde všude se dá navyják využít

ATV navyjáky nemusí sloužit pouze k sebevyprošťování vás a vašeho vozidla. Pokud si libujete v zábavných vyjížďkách do terénu ve více lidech, snadno můžete z nepříjemné situace zachránit také svého parťáka. Jestliže si nevíte rady s těžkými břemeny a neskladnou zahradní technikou, i v této situaci by se vám elektrický lanový navyják na čtyřkolku mohl hodit. Z toho vyplývá, že tento přístroj je opravdu multifunkčním pomocníkem v nejrůznějších situacích.

Od jaké značky si navyják na čtyřkolku vybrat?

Na trhu se vyskytuje hned několik společností, které se vyznačují distribucí ATV navyjáků. V současné době se však objevilo několik neověřených značek, které lákají své zákazníky především na nízkou cenu. Kvalita těchto výrobku bohužel často neodpovídá standardu, který by ATV navyjáky měly splňovat. Proto je lepší vsadit na osvědčené zboží a raději investovat do spolehlivých a odzkoušených modelů. Jednou z nejznámějších firem, se kterou se můžete setkat, je společnost ComeUp. Nejznámější navyjáky jejich výroby reprezentuje série Cub (modely Cub 2, Cub 3, Cub 4). Pro tyto navijáky je charakteristický jejich moderní design a uspokojivé parametry. Tažná síla těchto modelů se pohybuje od 900 do 1800 kilogramů, tudíž si každý může vybrat podle svého gusta. Pořídíte je od 5500 korun. Nyní zmíníme také navijáky od konkurenčních značek. Tím prvním je elektrický naviják Badger 2500H od společnosti Ramsey Winch. Na trhu jej seženete již za 14 145 korun, což je velmi výhodné vzhledem k jeho výkonu (tažná síla dosahující 1134 kilogramů). Součástí dodávky tohoto modelu je navíc lanové okno, které zajišťuje lepší navíjení lana na buben a zabraňuje tak jeho zamotávání a poškozování. Posledním zástupcem, kterého si v dnešním článku zmíníme, bude elektrický navyják na čtyřkolky Superwinch, typ X-3F (pořizovací cena 18 138 korun). U tohoto modelu můžeme vypíchnout například jeho masivní konstrukci nebo tažnou sílu 1080 kilogramů. Pokud vás ani jeden z výše zmíněných navyjáků nezaujal, nezoufejte. Existuje mnoho dalších typů, mezi kterými si dokáže vybrat opravdu každý. Pokud vás tato problematika zajímá, navštivte nás webový eshop: seal-navijaky.cz. Jsme si jisti, že nakonec určitě najdete ten pravý elektrický navyják na čtyřkolky podle vašich představ.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *