Elektrické navijáky 220V – hledáme nejvýkonnější

V tomto článku naleznete informace o elektrických lanových navijácích 220V, o jejich tažné síle a síle zdvihu. Dále Vám představíme konkrétní elektrické navijáky 220V, seznámíme Vás s jejich specifiky a výkonem. Nakonec se podíváme na to, který elektrický lanový naviják 220V je ten nejvýkonnější.

Zjistit více

Elektrické navijáky 220V a jejich tažná síla a síla zdvihu

Elektrický lanový naviják s napětím mezi 220 V – 380 V umožňuje nejen přitahování břemene, ale i jeho zvedání. Důležitá je tedy nejen tažná síla navijáku, ale i jeho síla zdvihu. Některé druhy elektrických navijáků lze použít jak na tažení břemene, tak na zdvihání břemene, jiné jsou určeny jen na konkrétní úkon. Při výpočtu tažné síly navijáku nezáleží pouze na parametru uvedeném v návodu, ale také na sklonu povrchu. K dosažení maximální tažné síly navijáku je potřeba rovný povrch. Při sklonu terénu má elektrický lanový naviják nižší tažnou sílu, např. při deseti stupních sklonu je tažná síla téměř o polovinu menší, při osmdesáti stupních sklonu je menší až o čtyři pětiny. U parametru síly zdvihu se jedná o maximální povolenou hmotnost zvedaného břemene. Pro vlastní bezpečnost a zachování funkčnosti navijáku byste nikdy neměli hodnotu maximální tažné síly nebo síly zdvihu překročit. Mohlo by dojít k poškození motoru nebo jiné části navijáku či k přetržení lana zařízení.

Elektrický lanový naviják 220V ComeUp CWS

Elektrické navijáky 220V CWS z řady ComeUp umožňují snadnou instalaci a napájení z domácího zdroje. Navíc tyto navijáky mají horní a dolní koncový spínač, který automaticky zastaví zdvih, dotkne-li se lano mezního ramene a senzor lana zastaví motor, když je lano navinuto. Tyto elektrické navijáky jsou určeny pouze k vertikálnímu zvedání břemen. Nejmenší sílu zdvihu má z nich model CWS-80, její hodnota je 132 kg. Naopak nejtěžší břemena dokáže zvednout z této řady model CWS-300, a to do hmotnosti 446 kg.

Elektrický lanový naviják 220V ComeUp CWL

Elektrické navijáky 220V CWL značky ComeUp mají ucelený a funkční design. Díky jednoduché mechanické rohatce brzdy umožňují okamžité a bezpečné zabrzdění navíjení. Jejich buben je uzavřený přírubami, což zabraňuje nechtěnému zachycení lana mezi bubnem a podpěrami. U těchto navijáků jsou uvedeny také hodnoty tažné síly, ta se u jednotlivých modelů pohybuje mezi 600 – 2250 kg. Největší sílu zdvihu má elektrický naviják 220V CWL-301, a to 478 kg. V této řadě existuje také model CWL-301L, který má stejnou sílu zdvihu i tažnou sílu jako model CWL-301, ale má větší rozměry, hmotnost a delší lano.

Elektrický lanový naviják 220V ComeUp CP

Elektrické navijáky 220V CP nabízí dobré držení lana na bubnu, elektromagnetickou pružinovou brzdu, příruby na bubnu zabraňující zadrhnutí lana, planetovou převodovku, tichý chod a mnoho dalšího. Opět je u těchto modelů uvedená také tažná síla, která se pohybuje mezi 1500 – 2250 kg. Nejsilnější je z elektrických navijáků 220V z této řady model CP-300 s tažnou silou 2250 kg a sílou zdvihu 444 kg.

Elektrický lanový naviják 220V ComeUp CWG

Elektrické navijáky CWG jsou jedny z nejsilnějších navijáků v našem přehledu. Model CWG-10077 má tažnou sílu 2250 kg a sílu zdvihu 467 kg. Model CWG-10151 má tažnou sílu 3000 kg a sílu zdvihu 593 kg.

Nejsilnější elektrické navijáky 220V: Na prvním místě se v tomto přehledu umístil model CWG-10151, na druhém místě model CWL-301 a na třetím model CWG-10077.

V případě potřeby se nebojte obrátit na odborníky. Detaily srovnávaných navijáků můžete nalézt na adrese seal-navijaky.cz. Přejeme Vám šťastnou ruku při výběru.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *