Skrytá montáž pro lanový naviják elektrický

Možná už jste zažili situaci, ve které jste litovali, že součástí výbavy vašeho vozu není lanový naviják elektrický. A třeba jste si i spílali, že jste si jej nenechali namontovat, když jste o tom naposledy uvažovali. Teď jen bezmocně čekáte, až vás někdo vysvobodí z nesnází. Hlavou se vám honí myšlenky, proč jste vlastně instalaci neobjednali a lanový naviják elektrický nepořídili. Vybaví se vám známé otázky a argumenty: Naruším masku a celkový design svého auta. Nepotřebuji to tak nutně, abych kvůli tomu výrazně měnil vzhled vozu. A vlastně se mi taková investice ani nevyplatí… Jak rádi byste teď vrátili čas a rozhodli se jinak. Že zásah není až tak drastický, jak si mnoho z vás často představuje a že zařízení může být na autě i docela pěkně skryté, o tom si povíme něco bližšího v dnešním článku.

Martin je nadšený myslivec. V lese tráví každou volnou chvilku a k této své zálibě přivedl i svou přítelkyni. Většina víkendů pak patří péči o les, opravám krmelců, doplňování krmiva pro zvěř, obhlídkám, zda v revíru neřádí pytláci a čas od času samozřejmě dojde také k nezbytnému lovu. Protože Martin vlastní krásný vůz Volkswagen Touareg a měl obavy z toho, že lanový naviják elektrický a jeho namontování zásadně naruší vzhled auta, na každý lov si musel domlouvat známého, kterému v případě ulovení zvěře zavolal. Ten za úplatu přijel i se svou Dacií Duster, jejíž přední maska je vybavena rámem, na kterém je namontován právě lanový naviják elektrický a s jehož pomocí kořist vždy naložil k odvozu. Co čert nechtěl, i Martina jednou dostihla smůla. Ačkoliv byl známý jako vždy domluven, rodinná situace zapříčinila, že pak na zavolání nemohl dorazit… A zrovna, když byl úlovek tak epochální! Divočák o váze 175 kg. V sobotu sehnat někoho, kdo by přijel se zařízením, které zvládne takovou hmotnost odtáhnout, to byl přímo nadlidský výkon a nakonec stál nemalé peníze. A tak Martin přehodnotil situaci, přesvědčil se, že spoleh může mít jen sám na sebe a rozhodl se, že lanový naviják elektrický nakonec přece jen pořídí a nechá namontovat.

Zjistit více

Jak vybrat správný lanový naviják elektrický

Martin byl nakonec velmi mile překvapen, jak krásně se lanový naviják elektrický na přední masce “schoval” a litoval, že se montáží podrobněji nezabýval dřív. Ušetřil by si spoustu starostí a v konečném výsledku také peněz. Nyní všem instalaci vřele doporučuje. Pokud i vy stále váháte, vězte, že k obavám není důvod – každý profesionál v oboru vám dokáže naviják namontovat tak, aby byl pěkně skrytý. V prvé řadě je důležité si promyslet, za jakým účelem lanový naviják elektrický pořizujete a jak často jej budete používat. Podle těchto hledisek pak vyberete nejvhodnější typ i potřebnou kvalitu zařízení. Obezřetní buďte především v oblasti neověřených značek navijáků, které se v posledních letech na našem trhu často objevují. Nízká totiž může být nejen jejich cena, ale také kvalita. Před samotnou koupí je proto velmi důležité si o výrobci zjistit dostupné informace. Obecně lze říci, že od ověřených, byť dražších značek, lze očekávat vyšší výkonnost a zároveň také delší životnost a dostupnost náhradních dílů. Dále je velmi důležitým parametrem tažná síla – ta by měla být dost vysoká na to, aby vyprostila reálnou hmotnost vozidla, tedy samotnou hmotnost doplněnou o pohonné hmoty, kapaliny, náklad apod., a to i přes případné překážky. Běžně se doporučuje, aby lanový naviják elektrický disponoval tažnou silou o 25% vyšší, než je reálná hmotnost vozidla. V neposlední řadě musíte myslet také na to, že se při používání elektrického navijáku musí dbát na dodržování kratších intervalů práce kvůli ochraně elektromotoru.

Kam se obrátit pro radu

Nejen s montáží, ale i ohledně koupě je na místě obrátit se na zkušené odborníky. Lanový naviják elektrický v mnoha různých provedeních pořídíte na e-shopu seal-navijaky.cz, využít můžete podporu právě tohoto prodejce. Lanový naviják elektrický zde nejen koupíte, ale rovnou se můžete dohodnout také na instalaci podle vašich představ přímo na váš vůz. Pro kontakt můžete využít e-mail seal@seal-navijaky.cz nebo telefon 602 520 086. Rádi vám zde pomohou jak se samotným výběrem zařízení, tak s vysvětlením veškerých parametrů a jak již bylo zmíněno, objednat si můžete i montáž na vaše auto, případně stroj.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *