Elektrický naviják v praxi

Před týdnem jsem si odvezl domů auto z montáže. Vepředu na rámu auta si pěkně trůnil nový elektrický naviják. Konečně! Přál jsem si ho dlouho. Prohledával jsem internet, četl si články o navijácích a nakonec se poradil s prodejcem v eshopu. Vybrali jsme společně nejvhodnější elektrický naviják pro moje auto. Manželku jsem musel chvíli přemlouvat a vysvětlovat ji, jaké výhody to pro nás bude mít. Už ji nikdy nenechám čekat v restauraci, protože jsem zapadl ve sněhu. Už nikdy nebudu muset volat pomoc, takže ušetříme peníze. A zmenšila se nám šance, že při cestě na dovolenou na hory zapadneme ve velké vánici a zmrzneme. A taky si při vyprošťování auta užiju spoustu zábavy. To už jsem ji ale neříkal. A tak si už takhle týden jezdím po městě a pyšním se svým elektrickým lanovým navijákem. Když vidím nějaké větší auto, říkám si „Ha! Nemá naviják, amatér…“.

Cesta s lanovým navijákem

Dnes jedu na naši chatu v horách. Je potřeba ji trochu prohřát a odkopat sníh. Možná se mi dneska bude hodit můj nový lanový naviják. Cesta je docela klidná. Až s vyšší nadmořskou výškou se začne měnit klima a chumelit. K chatě vede asi šest kilometrů dlouhá neproježděná lesní cesta. Tady už jsem několikrát zapadl a musel si volat o pomoc. A opravdu, po pár kilometrech dostávám na zledovatělé ploše smyk, naštěstí jedu velmi pomalu, ale protože je cesta dost úzká, sjedu z ní do příkopu. Vylézám tedy ven z auta a obhlížím terén. Vyberu si ten nevhodnější strom a začnu odtahovat lano s hákem. Když mám vše připraveno a zajištěno, sednu si zpět do auta a dálkovým ovládáním zapnu naviják. Jde to trochu ztuha, ale má velmi dobrý tah. Po deseti minutách je moje auto venku a já jsem z toho nadšený. Navinu celé lano na naviják a vyrážím dál. Zbytek cesty už jedu naštěstí bez problému.

Zjistit více

Doporučení

A tak si jezdím se svým elektrickým lanovým navijákem a jsem za to rád. Doporučil bych ho každému, kdo někdy jezdí po náročnějších cestách. A také se mi osvědčilo zajít opravdu za odborníky a nechat si poradit. Neriskuji tak, že se mi utrhne lano nebo mi naviják z přetížení přestane fungovat.

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *