Vybíráme vhodný navijak na ctyrkolku

Milovníci čtyřkolek zpozorněte ! V dnešním článku se budeme věnovat tomu, jak vybrat vhodný naviják na čtyřkolku. Pokud jste skutečnými nadšenci a ve volných dnech vyrážíte se svým strojem do terénu, navijak na ctyrkolku je nezbytnou výbavou. Jistě ho ocení i vaši přátelé, kterým díky němu pomůžete z případných nesnází. Naviják na čtyřkolku a vše o něm.

Naviják na čtyřkolku – na co se zaměřit

Při výběru vhodného typu navijáku se musíme soustředit na pár důležitých parametrů. Naviják na čtyřkolku by měl být dostatečně silný, přitom ale lehký a dobře skladný, abyste ho jako náklad téměř nepocítili. Brzy zjistíte, že navijak na ctyrkolku je nenahraditelným společníkem, a tak by byla škoda, aby zůstával doma. Než začnete hledat, jaký naviják si konkrétně pořídíte, zjistěte si informace o výrobcích. V posledních letech se na našem trhu začaly objevovat neověřené značky, které jsou sice levnější, bohužel však na úkor kvality. Musíte být obezřetní, aby vás nepřekvapila případná nefunkčnost navijáku, když jej bude nejvíce potřebovat. Byť mohou být ověřené značky dražší, lze se na ně spolehnout. Můžete očekávat nejen vyšší výkonnost, ale také delší životnost a zároveň dostupnost náhradních dílů. Jako příklad kvality můžeme uvést třeba firmu ComeUp, která na trhu působí již od roku 1975. Velmi důležitým parametrem, na který se při výběru musíme rovněž zaměřit, je tažná síla – ta by měla být dosti vysoká na to, aby vyprostila reálnou hmotnost čtyřkolky, tedy samotnou hmotnost doplněnou o pohonné hmoty, kapaliny, náklad apod., a to i přes případné překážky. Běžně se doporučuje tažná síla o 50 až 100% vyšší, než je reálná hmotnost čtyřkolky. Na vině tohoto navýšení je především terén a využití navijáku v úhlu, kde se jeho tažná síla snižuje.

Navijak na ctyrkolku – ComeUp Cub 2, cena 5.445 Kč

Pro čtyřkolky a sportovní vyžití je přesně určen tento typ elektrického navijáku. Díky kompaktním rozměrům 283 x 170 x 116 mm a nízké hmotnosti 6,5 kg jej snadno přibalíte na své adrenalinové výlety s sebou. Poslouží vám při manipulaci s jakýmkoliv předmětem do 907 kg, součástí je pozinkované lano o délce 15,2 m.

Zjistit více

Navijak na ctyrkolku – ComeUp Cub 4, cena 9.910 Kč

Jestliže bývá vaše dovádění na čtyřkolce extrémnějšího charakteru, sáhnout byste měli právě po tomto typu navijáku – byl totiž speciálně vyvinut do těch nejnáročnějších zimních i letních podmínek. Zvládá manipulaci s hmotností až do 1814 kg, přičemž jeho rozměry 369,5 x 179,9 x 120 mm a váha 8,9 kg z něj činí stále ještě kompaktního společníka. Samozřejmostí je pozinkované, 15,2 m dlouhé lano, které je nedílnou součástí navijáku.

Oba uvedené typy naviják na čtyřkolku nabízí komfortní manipulaci a údržbu. Instalují se na akumulátor vozidla, odkud je také naviják na čtyřkolku napájen. Standardně se ovládá ručně z řídítek čtyřkolky, ale někteří uživatelé si jej dovybavují radiovým ovládáním. Spokojenost vám dále přinese masivní konstrukce, kterou tvoří třístupňová planetová převodovka a dynamická mechanická zátěžová brzda – ta spolu s vodotěsným permanentním magnetickým motorem zajišťuje 100% brzdění. Navijak na ctyrkolku v obou výše uvedených variantách a další typy včetně detailní specifikace naleznete na e-shopu www.seal-navijaky.cz. Před samotnou koupí navijáku je namístě nechat si poradit od zkušených odborníků. Obrátit se můžete na podporu výše zmíněného prodejce, a to na e-mailu seal@seal-navijaky.cz nebo telefonu 602 520 086. Rádi vám pomohou jak se samotným výběrem zařízení, tak s vysvětlením veškerých parametrů.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *