Silný elektrický naviják 230V do dílny

Pokud se poohlížíte po spolehlivém pomocníkovi do dílny nebo garáže, jste na správném místě. Nevíte si rady? Nezoufejte! Dnes si totiž společně přiblížíme lanový elektrický naviják 230V a všechny jeho dostupné varianty. V závěru článku také představíme několik konkrétních zástupců, porovnáme jejich parametry a určíme ten nejsilnější z nich.

Na co si dát pozor při koupi lanového navijáku

Před koupí téměř jakéhokoliv zdvihacího zařízení je třeba dbát na mnoho faktorů, které mohou zásadně ovlivnit vaši spokojenost s odvedenou prací a produktem samotným. Tak například každý naviják se liší svým výkonem, který je mimo jiné charakterizován jeho tažnou silou a silou zdvihu. Tyto dvě veličiny se od sebe zásadně liší. Tažná síla charakterizuje schopnost navijáku manipulovat s předměty po nakloněné rovině a síla zdvihu vypovídá o tom, jak těžká mohou být břemena, jenž naviják dokáže zdvihnout do výšky. Některé navijáky tažnou silou vůbec nedisponují. Jedná se o takzvané závěsné navijáky, sloužící pouze ke zvedání nadměrných břemen. Výkon navijáku také dokáže ovlivnit délka a materiál lana nebo typ převodovky. To vše si ukážeme na konkrétních zástupcích, které si představíme na následujících řádcích.

Zjistit více

Elektrický lanový naviják 230V do dílny ComeUp, typ CP-750T

Tento elektrický lanový naviják 230V do dílny patří mezi jeden z výkonnějších modelů. Jeho tažná síla dosahuje hodnoty 5500 kilogramů a disponuje silou zdvihu 1188 kilogramů. Součástí dodávky je také 60 metrů dlouhé pozinkované lano nebo třeba ovladač nízkého napětí. Mezi další výhody tohoto elektrického navijáku do dílny patří dobré držení lana na bubnu nebo třeba elektromagnetická pružinová brzda. Buben navijáku je uzavřen přírubami, které zabraňují zachycení lana mezi podpěrami a bubnem. Na trhu jej seženete za 71 378 korun.

Elektrický lanový naviják 230V do dílny ComeUp, typ CWG-30375

Tento naviják, od již výše zmíněné společnosti ComeUp, se svou stavbou nijak zásadně neliší od předchozího modelu. Stejně jako naviják CP-750T je charakteristický masivními rozměry doplněnými uspokojivým výkonem. Naviják disponuje tažnou silou 6300 kilogramů a je schopen zdvihat břemena o maximální hmotnosti 1426 kilogramů. Jeho rychlost navíjení se pohybuje od 13 do 20,6 metrů za minutu. Co se týče jeho ceny, ta činí 90 133 a společnost ComeUp při koupi tohoto navijáku garantuje dvouletou záruku.

Elektrický lanový naviják 230V do dílny ComeUp, typ CWG-34000

Poslední zástupce navijáků do dílny, který si v tomto přehledu uvedeme, patří mezi naprostou výkonnostní špičku v tomto oboru. Přístroj je vyvinut speciálně pro průmyslové využití a navržen tak, aby byl schopen těch nejlepších výkonů. Dosahuje až neuvěřitelné tažné síly – 35 000 kilogramů, čímž mnohonásobně převyšuje schopnosti ostatních modelů. Těžko by hledal konkurenta také co se hodnoty síly zdvihu týče (7587 kilogramů). Nevýhodou je poněkud pomalejší rychlost navíjení, ta však celkový dojem z činnosti navijáku neovlivní. Tak jako u předchozích modelů i na něj se vztahuje dvouletá záruka. Součástí dodávky je odolné pozinkované lano o délce 200 metrů. Tento robustní naviják s úžasnými parametry, který s přehledem můžeme označit za nejsilnější, pořídíte za 421 068 korun. Částka se možná jeví jako vysoká, do kvality se však určitě vyplatí investovat. To by bylo vše z dnešního srovnání nejsilnějších zástupců elektrických navijáků do dílny, s napětím 230 V. Doufáme, že vám tento článek rozšířil obzory a přejeme hodně štěstí při výběru toho správného elektrického navijáku do dílny. Pro více informací navštivte náš eshop: seal-navijaky.cz.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *