Manipulační zařízení – nástavba pro vašeho pracanta

Montérky věčně od oleje a od mazu, špinavé ruce, hlína za nehty, propocené oblečení… Hodiny a dny strávené v dílně pod autem či jiným strojem, s rotavátorem a traktorem na poli nebo se zednickou lžící u další domácí stavby… Také máte doma věčného kutila? Pak jsou následující řádky určeny právě vám. Máme pro vás tip, díky kterému vašemu pracantovi ušetříte spoustu fyzické námahy a nemálo úsilí – takový dárek ocení každý pracovní hobby nadšenec. Manipulační zařízení je oním pomocníkem, o němž je řeč. K čemu se dá toto zařízení využít, jak může pomoci, kde se dá pořídit a něco málo o jeho vzniku a historii, tomu se budeme věnovat na následujících řádcích.

Manipulační zařízení je vlastně malý jeřáb, který se dá připevnit k autu. Úplně první typ tohoto skladného pomocníka, který se doslova vešel do kufru automobilu, byl vynalezen ve Spojených státech amerických v roce 1958. A protože automobilový jeřáb byste v angličtině řekli Auto Crane, dostala firma, která dále tyto jeřáby vyráběla, navrhovala, vyvíjela a inovovala, právě tento název. Manipulační zařízení odlehčuje fyzickou práci a přináší značnou úsporu času, jak již bylo zmíněno na začátku. Představte si, co všechno nyní váš kutil zvedá a přenáší svépomocí. Nebo si vybavte, kolikrát volal o pomoc při odtahu svého stroje ze zahrady nebo pole. A právě podobné situace řeší a hladce zvládá manipulační zařízení. V dnešních servisech a servisních vozech již patří zvedací zařízení k základnímu a samozřejmému vybavení. Do většiny průmyslových odvětví přineslo skladné zvedací zařízení odstranění prostojů při práci a snížení nákladů na opravy mimo lokalitu. Jak? V případě poruchy nebo těžkého komponentu je možno opravit závadu za pomoci autojeřábu přímo na místě, bez nutnosti komplikovaného převozu.

Zjistit více

Manipulační zařízení Auto Crane

Jak již bylo zmíněno, manipulační zařízení na trh dodává v prvé řadě společnost Auto Crane, která stála u zrodu tohoto pomocníka. Sídlí v Tulse ve státě Oklahoma ve Spojených státech amerických a vše včetně výroby se odehrává přímo na území USA, na čemž si tato firma zakládá a je na to patřičně hrdá. Od doby vzniku se společnost zaměřuje na výrobu produktů, které zákazníkům poskytnou smysluplné výhody a snaží se stále přinášet další a další inovace. Manipulační zařízení Auto Crane jsou uznávána a používána po celém světě, naleznete je ve všech oblastech průmyslu – např. v odvětví energetiky, těžby, stavebnictví, lesnictví nebo železnic. Vybírat můžete rovnou ze tří variant. První variantou je ruční mechanický naviják, druhou elektrický naviják s ručním ovládáním a třetí elektrický naviják s kabelovým ovládáním. Manipulační zařízení se ve všech provedeních vyznačuje snadnou montáží i demontáží a k velké výhodě patří také skutečnost, že se otáčí kolem svislé osy, přičemž v libovolné poloze umožňuje aretaci, stojan je možno sklopit do vodorovné polohy a výložník se dá nastavit do třech poloh. Vyšší míru bezpečnosti navíc zaručuje manipulační zařízení s dálkovým ovládáním, protože obsluha může s břemenem manipulovat, aniž by byla v bezprostřední blízkosti.

Kde manipulační zařízení pořídíte

Manipulační zařízení Auto Crane je dostupné na e-shopu seal-navijaky.cz. Před samotnou koupí vám rozhodně doporučujeme, abyste si nechali poradit, zda je váš výběr správný. Nebojte se zeptat zkušených odborníků, využít můžete podporu právě zmíněného prodejce. Obrátit se na ně můžete prostřednictvím e-mailu seal@seal-navijaky.cz nebo telefonu 602 520 086. Rádi vám pomohou jak se samotným výběrem zařízení, tak s vysvětlením veškerých parametrů.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *